قدرتمندترین کامپیوتر کوانتومی در دستان یک استارتاپ
جمعی از فیزیکدانان هاروارد و MIT در استارتاپ کیواِرا کامپیوتینگ موفق شدند با روشی متفاوت از گوگل و IBM، قدرتمندترین کامپیوتر کوانتومی را با بیشترین تعداد کیوبیت بسازند و این دو غول دنیای فناوری را پشت سر بگذارند.
کیوبیتها که همان همتای کوانتومی بیتها در کامپیوترهای سُنتی هستند، میتوانند در هر چینش هندسی که فکرش را کنید، قرار بگیرند و چون توسعهدهندگان آن خوره بازی سوپرماریو هستند، برای نمایش قدرت پلتفرم کوانتومی خود، اتمها را به شکل ماریو کنار هم قرار دادند و فایل گیفی از قدم زدن این کاراکتر محبوب را منتشر کردند.
دهها سال است که حوزه یارانش کوانتومی با هدف حل بزرگترین معضلاتی که بشر با آنها دست به گریبان است، در کنترل غولهای دنیای تکنولوژی نظیر IBM، مایکروسافت و گوگل بوده است؛ شرکتهایی که در رقابت جدی با یکدیگر در تلاشند تا در ساخت سیستمهایی با بیشترین تعداد کیوبیت از دیگری پیشی بگیرند؛ اما در چند سال اخیر، استارتاپها هم وارد رقابت شدهاند تا بتوانند در این صنعت نوپا اما پرشتاب جایی برای خود باز کنند.
هرچه تعداد کیوبیت بیشتر باشد، اطلاعات بیشتری را میتوان در آن ذخیره و پردازش کرد و بدینترتیب، مسائل پیچیدهتری را میتوان در کوتاهترین زمان حل کرد.
تا به امروز تمام مسائلی که با پردازندههای کوانتومی رایانش شده، صرفا جنبه ریاضیاتی و البته تاحدودی خودنمایی داشته است؛ اما هنگامی که این کامپیوترها به اندازه کافی قدرتمند شوند، شاید ده یا بیست سال آینده میتوان امیدوار بود که به کمک آنها تحولات بزرگی در حوزههای پزشکی، مالی، علوم اعصاب، بهینهسازی فرایندها و هوش مصنوعی رخ دهد.